De ridder die niet bestond – Italo Calvino

Agilulf, ridder in het leger van keizer Karel de Grote, is onoverwinnelijk en heeft een onberispelijke uitrusting. Hij heeft echter één probleem: achter zijn vizier gaap het grote niets. Zijn helm is leeg, in zijn harnas zit niemand, hij bestaat niet. toch weet hij zich te handhaven in het leger, maar doordat hij niet hoeft te eten en te slapen, heeft hij, tot ieders ergernis, genoeg tijd om zich met andermans zaken te bemoeien. Bradamante, de vrouw op wie bijna alle mannen in het leger verliefd zijn, valt juist op Agilulf. Zij is alle mannen beu, en heeft alleen nog maar zin in een man die niet bestaat.
Wanneer Agilulf door een jonge soldaat wordt ontmaskerd en uitgedaagd, volgt een strijd waarbij jonkvrouwen worden bemind en maagden worden bevrijd uit de handen van een sultan.

Dit is het eerste boek dat ik van Italo Calvino heb gelezen na veel geode verhalen over hem te hebben gehoord. Zijn schrijfstijl is me heel erg bevallen, vooral zijn vloeiende schrijfstijl en de moeiteloosheid waarmee je leest. Het magisch realistische vond ik heel erg leuk, het deed me een beetje denken aan Murakami hoewel het toch anders was.

Een onzichtbare ridder, een origineel idee. Het verhaal heeft me vermaakt en het was fijn om iets lichts te lezen net toen de zomervakantie net begon en ik vooral niet iets zwaars wilde lezen. Echter, ik zou willen dat ik dit boek 10 jaar geleden had gelezen. Ik denk dat ik het dan geweldig zou hebben gevonden. Ik raad je dan ook aan dit boek cadeau te geven aan je jongere kinderen die van lezen houden en zin hebben in een leuk en origineel verhaal.

Bij dit boek had ik steeds het gevoel dat ik nog bij het beste gedeelte van het boek zou komen, maar toen had ik  het uit was ik nog steeds niet bij dat punt beland dus dat was jammer. Achteraf gezien zou ik het liever niet hebben gelezen, ik had een ander, leuker boek kunnen lezen in die tijd. Maar af en toe een boek lezen dat je achteraf minder vindt hoort erbij denk ik.

De onzichtbare ridder was voor mij een fijne kennismaking met de schrijver en mijn volgende boek van Italo Calvino zal ‘Als op een winternacht’ zijn, maar eerst zal ik nog andere boeken tussendoor lezen.

Dank aan de vertaling door Henny Vlot

Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: